söndag, november 02, 2008

Hurra va jag är glad!!

Helgen har verkligen uppfyllt alla mina förväntingar. Vi startade i fredags med en trevlig vin&matkväll. Det var som vanligt kul att få träffa Sara&Turbo och Anna&Ia, det blev en ganska lugn kväll med mycket glada skratt. På lördagen tog vi lite sovmorgon innan vi körde ut i skogen för ett sökpass. Det var jättekul att få tillfälle att träna med lite nya människor, sånt vidgar alltid ens vyer och man får med sig lite nya tankar hem. Efter söket var det redan mörkt så då beställde vi lite pizza och värmde oss en stund innan det var dags att tända lyset för att ge sig ut och fila lite på lydnaden innan vi tog kväll. Kvällen avslutades med ett par glas vin och pepping inför söndagens tävling. Min gamla klubbkompis Anna (som numera är Pitebo) kom ut och gjorde oss sällskap, det vär jättekul att få träffa henne igen. Det blev en tidig sänggång så att vi skulle orka upp till uppropet klockan sju (satan va tidigt och kallt).

Tävlingdagen inleddes med platsliggande (eller sittande som fabian valde), sen bar det av ut i skogen för söket. Vi hade startnummer 2, så det blev inte så lång väntan vilket var skönt. Fabian och jag skötte oss snyggt i skogen förutom att han gick lite grunt på motvindssidan. Betyg 8.5-9. Jag var helnöjd med söket men nu ska jag träna mer på att han ska gå ut bättre på djupet även om han tror att det är tomt. Vi stannade kvar i skogen och gick med på de flesta av de resterande hundarnas sök, man lär sig himla mycket av att se hur andra jobbar på stigen, så det var verkligen kul. Sen körde vi tillbaka på klubben för att köra upplet. Fabian var öm i tassen så han gick inte på full fart, men gjorde ändå ett snyggt jobb med fina skick. Betyg 8,5-9. Redan här var jag så nöjd med vår insatts så jag kände att om vi skulle fixa lydnaden oxå så skulle det bara vara en bonus.

Men sedan vill man ju så klart få uppflytt så det var nervösa minuter innan prisutdelning för det hängde verkligen på håret om lydnaden skulle räcka till. Så när jag till sist blev uppropade på en 2:a plats med uppflytt hoppade jag nästan i taket av lycka!

Ramona och Nano gjorde ett strålande resultat med betyg 9,75 på söket, bra lydnad och ett fint upplet. Med det så vann de högreklass och fick vandringspriset för dagens bästa sökhund procentuellt sett. Stort grattis till er, det är ni väl värda!! Tack oxå för all hjälp och stöttning inte bara i dag utan även under hela säsongen...och tack för skjutsen!

Stor Grattis till Christel och Rätt som blev uppflyttade ur lägre klass med betyg 9-9 på söket!

Vilket bra sökgäng vi har, fyra startande ur gänget och tre uppflytt!

Nu känns det skönt att få hoppa in i duschen och sedan marsch i säng. En säng som jag har glädjen att få dela med världens bästa elitsökhund, lilla gullprinsen va han är schyst och duktig som ställer upp och presterar i stort sätt bättre på tävling än vad han gör på träning!

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

JÄTTE-JÄTTEGRATTIS! Faan vad bra ni är....men jag vill ha mer info om lydnaden ;)
Kram Susanne

03 november, 2008 07:54  
Anonymous Anonym said...

Så himla kul för er! Elit det låter liksom så fint på tungan.

Supergrattis!

Blev väldigt peppad av att ser er träna. Då är det på tok för länge sedan det hände något...

Anna

03 november, 2008 08:02  
Blogger Monica said...

Tack för grattulationerna!

Susann; lydnadspoängen står på resultatsidan.

Anna; Kul att du blev peppad, snart är det din tur. Kul attdu bestämt dug för att satsa på brukset!

03 november, 2008 08:07  
Anonymous Anonym said...

Grattis brollan!!!! Snyggt jobbat!!

03 november, 2008 17:16  
Anonymous Anonym said...

GRATTIS!:) Så kul!

06 november, 2008 23:23  
Anonymous Anonym said...

GRATTIS "Mission-Impossible-Monica" från två sökpolare från Skåne, som du träffade på Gotland för några år sedan när lille Fabian var unghund (och något hormonstinn, dock inte som en viss Fidde ;)!
Kram och Lycka till med Certen nu!
Marie och Anders med Åke-pågen och Skrabban Ebba (Gösta är numer en änglahund;)

07 november, 2008 09:03  
Anonymous Anonym said...

GRATTIS till uppflyttningen!

/Fia

13 november, 2008 21:51  

Skicka en kommentar

<< Home