måndag, juli 23, 2007

Vila på träningsfronten

Vi var ute och spårade i onsdagskväll, Åsa hade lagt ett spår över hyggen och blötmarker så det blev ett rätt så svårt spår med mycket terrängskiftningar, Fabbe fixade spåret bra men orkade inte riktigt markera pinnarna på slutet, men jag är mycket nöjd med hans spårarbete. Lärdomen av den här träningen blir då att vi måste träna spårkondition, så att han orkar längre med bibehållen koncentration både på spår och pinnapportering.

När vi hade avslutat träningen så tjöt Fabian till flera gånger i skogskanten, så vi kallade in honom för att kolla om han trampat på något eller skadat sig på något vis men vi kunde inte se något så vi fortsatte gå. Då såg vi att han försökte bajsa men fick så ont så att han bara skrek och la sig ner, väldigt otäckt! Så det var bara att gå hem och ringa vetrinären. Klockan var tio på kvällen men det var bara att åka in, veterinären trodde att det kunde vara någon förstoppning eller så, att han ätit nåt tokigt som inte kunde komma ut. Men när veterinären undersökte honom kunde han inte känna något konstigt och Fabian reagerade inte som om det gjorde ont när han klämdes på. Så det var bara att åka hem igen, Fabbe fortsatte dock att skrika som en stucken gris och lägga ner sig och rulla fram till fem på morgonen, väldigt obehagligt att inte kunna göra något bara se honom lida. Jag ringde veterinären igen på morgonen, men han trodde inte att jag skulle behöva orora mig, det går tydligen alla möjliga slags magåkommor hos hundar nu, så han hade nog fått någon släng av en sådan. Så nu får Fabian käka ris diet i 6-7 dagar och vila från full aktivitet. Fabbe är väldigt besviken på båda sakerna, han älskar ju både mat och aktivitet. Men han verkar pigg igen och det ser inte ut som om han har några problem med magen längre.

Mina föräldrar har varit på besök i helgen, väldigt trevligt tycker både jag och Fabbe. Så vi har haft en väldigt bra helg och hunnit med en hel del. Vi har varit hemma och fått hjälp att fixa fint i trädgården. Och vi varit på K-rauta och fyllt upp förråden med sånt som pappor tycker att man ska ha, så som brandsläckare, förlängningsladdar till trädgården, vattenslang som räcker till Kina, verktyg för allt möjligt...toppen helt enkelt!